Alexa nedir

Özellikle arama motoru optimizasyonu üzerinde etkin bir rapor sunmasıyla tanınan Alexa, internet sitelerini çeşitli algoritmalara göre sıralayan bir çeşit araçtır. İnternet sitesi sahiplerinin sıklıkla kontrol ettikleri platform, sitenin durumu hakkında detaylı bir şekilde bilgilenmeye yardımcı oluyor. Platformun bahsi geçen tüm özellikleri ise aslına bakılırsa Alexa nedir sorusunun geniş kapsamlı cevabı olarak nitelendirilebilir.

Belirli algoritmaya göre oluşturulan sıralama, internet sayfanızın hem Türkiye’de hem de dünyada nasıl bir potansiyele sahip olduğunu görmenizi sağlıyor. Buradaki algoritmaya etki eden en önemli nokta ise sayfanın aldığı ziyaret oluyor. Tekil ziyaretçi sayısı ve beraberinde oluşan sayfa görüntüleme sayısı, Alexa üzerinde üst sıralara çıkmanıza yardımcı oluyor. Bu durum, zamanla daha fazla kişinin dikkatini çekmeye başladığınızı da gözler önüne seriyor.

Alexa Sıralaması

Alexa nedir sorusu kadar Alexa sıralaması nedir sorusu da bir o kadar önem teşkil ediyor. Uygulayacağınız arama motoru optimizasyonu çalışmaları sonucu internet sitenizin Google ve buna benzer motorlarda daha üst sıralarda çıkmaya başladığına şahit olabilirsiniz. Böylelikle daha fazla kişinin sayfanızı ziyaret etmesini sağlamak mümkündür.

Alexa sıralaması, ziyaretçi, sayfa görüntüleme ve popülerlik gibi tüm noktaların işin içerisine girmesini sağlıyor. Örneğin sahip olduğunuz sayfanın Türkiye’deki internet siteleri arasında nasıl bir popülerliğe sahip olduğunu sıralama neticesinde öğrenmeniz az çok mümkün oluyor. Ayrıca ülkedeki en çok ziyaret edilen sayfaları görmeniz ve onları incelemeniz de yine Alexa ile mümkün hale gelen durumlar içerisinde yer alıyor.

Alexa Kullanmak

Kurumsal veya bireysel kullanıcı olun fark etmeksizin Alexa kullanmak her daim avantaj sağlayabiliyor. Rakiplerinizi Alexa ile belirleyebilir, onları inceleyebilir ve neyi eksik yaptığınızı saptayabilirsiniz. Bu çerçevede kendi yolunuzda çok daha önemli adımlar atma şansı yakalamanız dahi mümkün oluyor.

Rakipleriniz arasından sıyrılmak için neler yapmanız gerektiği, eksikliklerin neler olduğu ve sektörün neye ihtiyaç duyduğu gibi tüm noktalarda rapor oluşturmayı deneyebilirsiniz. Tüm bu bilgi birikimi ise Alexa nedir ve Alexa kullanmanın avantajları nelerdir gibi sorulara cevap niteliği taşıyor. Hepsi ve daha fazlası için sitenizin Alexa raporunu gözden geçirebilirsiniz.


BİZE ULAŞIN
Ozansoy Sokak no:2/A ÇANAKKALE
0 553 658 50 81
Copyright © 2009 - 2024 - Tüm Hakları Saklıdır - Mutluweb