Yandex Arama Motoru

Günümüzde gelişmekte olan arama motorlarından bir tanesi de Yandex arama motorudur. Bundan 20 yıl önce ilk adımları atılan Yandex arama motorunun dünya pazarına açılma tarihi ise 2011 yılıdır.

Ülkemizde 2012 yılında hizmet vermeye başlayan Yandex arama motoru gün geçtikçe daha fazla kullanıcı sayısına ulaşmaktadır. Bu sebeple daha çok çalışmaları gerekmekte ve daha fazla kullanıcıyı bünyelerine katmak isterler. Yapılan çalışmalar doğrultusunda daha doğru sıralama işlemleri yürütülmekte ve daha başarılı aramaların yapılması sağlanmaktadır. Web sitelerine sunmuş oldukları algoritmalar sayesinde web sitelerine çeşitli puanlamalar yaparlar. Bu puanlardan en çok puana ulaşan web siteleri günümüzde Yandex arama motorlarında daha başarılı olurlar.

Kullanıcıların arama motorlarında yaptıkları arama işlemlerinde çıkan listenin genellikle ilk sıralarında bulunan web sitelerini tercih ederler. Bu sebeple bu sıralama işlemlerinde üst sıralarda olmak her zaman için web sitelerinin daha çok ziyaretçi sayılarına ulaşmalarını sağlarlar. Bu sebepten dolayı yapılacak olan arama işlemlerinde daha üst sıralarda olan web siteleri ziyaretçi sayısında daha yüksek sayılara ulaşmalarının yanında rekabette de daha başarılı olurlar.  

Yandex Arama Motorunda Başarılı Olmak  

Günümüzde gittikçe daha çok kullanılmaya başlanan Yandex arama motorunun yapacağı listeleme işlemlerinde daha üst sıralarda olmak web sitelerinin başarılarını etkiler. Bu sebeple Yandex arama motoru tarafından yapılacak olan listeleme işlemlerinde web sitelerinin daha başarılı olmaları adına yapmaları gereken bir takım çalışmalar vardır. Bu çalışılmalar tamamen web sitelerini yapıları ve linkleme çalışmalarını komple içerisinde bulunduran çalışmalardır.

Web sitelerinin daha başarılı olmaları için daha sade ve daha yalın bir halde olması ve daha kolay kullanılabilen bir yapıda olmaları gerekir. Daha kolay kullanılabilen web siteleri daha çok kullanıcı tarafından kullanılmasını sağlarlar. Bu sayede daha çok kullanıcının tercih ettiği web siteleri Yandex arama motorlarında da başarılı olurlar. Bunun dışında yapılacak olan etkin anahtar kelime çalışmaları son derece başarı konusunda etkilidir. Seçilecek olan anahtar kelime ve kelime gurupları başarı yakalama konusunda oldukça önemlidir.

Bunun dışında yapılacak olan link ve backlink çalışmaları her zaman için Yandex arama motoru üzerinde başarı sağlamak adına yapılan çalışmalar arasında yer alır. Kalitesi yüksek olan backlink çalışmaları Yandex arama motorlarında daha başarılı bir grafik yakalanması konusunda önemli bir rol oynar. Bundan dolayı yapılacak olan backlink çalışmalarının PageRank değeri yüksek olan web sitelerinden alınması ve karşılıklı backlink çalışmalarından kaçınılması gerekir. Bu sayede yapılan çalışmaların tamamından verim alınarak Yandex arama motorunun yapacağı listeleme işlemlerinde daha üst sıralara ulaşılması sağlanmış olur. Bu sebeple bu çalışmalara oldukça dikkat etmek gerekir.  

Günümüzde web sitelerinin Yandex arama motorlarında başarı yakalaması hem rekabette başarı yakalanmasına yardımcı olacak hem de daha fazla ziyaretçinin web sitelerine ulaşması sağlanmış olur. Bu sayede daha çok ziyaretçi sayısına ulaşan web siteleri hedefledikleri başarılara daha kolay ulaşılması sağlanır. Yakalanan bu ziyaretçi kitlesi daha çok kazanmayı sağlayacağından dolayı bu çalışmaları yapan firmalar sektörde daha çok tercih edilen firmalar arasına girilir. Bu sayede hem hedeflenen başarılara sahip olunacak hem de hedeflenen kitleye hitap etme şansı olacaktır.

Yani Yandex arama motorlarında daha başarılı olan web siteleri her zaman için daha çok ziyaretçi sayısına sahip olurlar. Bundan dolayı yapılacak olan bu çalışmaların başarılı olması sayesinde web siteleri Yandex arama motorlarında daha başarılı bir konuma sahip olurlar. Bu sayede daha başarılı bir grafik çizecek olan web siteleri daha çok tercih edilen web sitelerinden olma şansını ellerinde bulundururlar.


BİZE ULAŞIN
Ozansoy Sokak no:2/A ÇANAKKALE
0 553 658 50 81
Copyright © 2009 - 2024 - Tüm Hakları Saklıdır - Mutluweb