Google Ads Performans Planlayıcı

Performans Planlayıcı Mayıs 2019’da Google Ads’te yerini aldı.

Peki Performans Planlayıcının reklamlarınıza nasıl bir katkısı olacaktır?

Performans planlayıcı sayesinde maksimum hedeflere ulaşmak mümkün olabilir. Çünkü planlayıcı mevcut kampanya ölçümlerinizi de değerlendirerek sizlere farklı öneriler sunar. Google Ads Ürün Müdürü Ahmad Ismail’in yazısındaki “100 Arama Ağı kampanyası genelinde 92.000 TL tutarında bir aylık bütçenizin olduğunu varsayalım. Planlayıcı, dönüşümleri artırmak üzere bu 92.000 TL’yi Arama Ağı kampanyaları genelinde nasıl dağıtacağınız konusunda önerilerde bulunur ve bu değişikliklerden kaynaklanan sonuçları tahmininizde yansıtır.” örneği ile Performans Planlayıcının reklamlarınıza katkısını daha iyi kavrayabilirsiniz.

Performans Planlayıcıda Nasıl Bir Yol İzlenir?

Öncelikle performans hedeflerine bakılır. Oluşturacağınız her bir performans için tıklama sayısı, dönüşüm veya dönüşüm değerinden biri hedeflenebilir.  Bu metriklerden birini seçip hedefiniz için tarih aralığı belirleyebilirsiniz. Haftalık, aylık, üç aylık veya istediğiniz bir tarih aralığı seçmeniz mümkündür. Bu iki maddeyi oluşturduktan sonra performans planlayıcı size tahmini bir performans sunar. Eğer performans değerleri ve hedefi istediğiniz gibi değilse manuel olarak hedef değişikliği yapmanız mümkündür. Değişiklikler Anahtar Kelime Planlayıcıdaki gibi otomatik güncellenmez. Bu güncellemeleri Google Ads Editör ile yapmanız gerekmektedir.

Planlamaya Kampanyaların Uygun Olması Gerekir!

Kampanyalarınızın performans planlayıcısına uygun olması için bazı kriterler vardır.

Yukarıdaki maddeler tabi ki hedefinize göre değişir. Örneğin; hedefinizde dönüşüm değil tıklama varsa, üçüncü maddedeki dönüşüm kriteri sizi ilgilendirmiyor olacaktır.

Performans Planlayıcı sayesinde bütçeniz plandaki kampanyalarınız arasında etkili bir şekilde dağıtılır. Bunu yaparken mevcut performansınız, geçmişteki verileriniz, yapılan arama sorguları baz alınır. Böylece size “Harcamanızı … kadar artırırsanız, tıklama/dönüşüm/dönüşüm değerinizi … kadar artırırsınız” planı sunulmuş olur!


BİZE ULAŞIN
Ozansoy Sokak no:2/A ÇANAKKALE
0 553 658 50 81
Copyright © 2009 - 2024 - Tüm Hakları Saklıdır - Mutluweb